Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2016
Ing. Lubomír Odehnal

Problematika těsnosti spár oken je v našem znaleckém ústavu řešena velmi často. Klient si obvykle stěžuje, že cítí v zimním období v oblasti oken či balkónových dveří závan studeného vzduchu, kolem oken se tvoří plíseň či dokonce dochází i k tvorbě ledu ve funkční spáře.

Netěsné spáry oken

 

Vybíráme z našich referencí

Úkolem hlukové studie bylo posouzení hluku ze stavební činnosti při realizaci objektu a posouzení hluku ze stacionárních zdrojů v objektu dle nařízení vlády č. 272/2011 Sb. Dalším úkolem bylo posoudit vliv zastínění navrhované budovy vůči okolní zástavbě z hlediska oslunění a denního osvětlení.

Centrum předpovědi počasí, Areál ČHMÚ, Na Šabatce, Praha 12 – Komořany
Vybíráme z našich publikací
dektime 2020/06

PROBLÉMY SE VZDUCHOTĚSNOSTÍ NADKROKEVNÍ SKLADBY BEZ BEDNĚNÍ
Ing. Jan Svoboda

Za jednu z výhod nadkrokevních skladeb lze považovat zajištění vzduchotěsnosti střechy, protože celoplošné bednění, na kterém další vrstvy střechy spočívají, zajišťuje pevný a stabilní podklad pro realizaci souvislé parotěsnicí a vzduchotěsnicí vrstvy. Stále větší zájem o použití nadkrokevní skladby střechy vedl u některých tvůrců ke snaze o cenovou optimalizaci v rámci závodů o větší obchodní úspěchy. Objevila se proto i řešení, kde je souvislé bednění vynecháno.