Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2015
Ing. Viktor Zwiener, Ph.D., Ing. Leoš Martiš, Ing. Jan Matička
Pro zahraničního investora jsme zajišťovali komplexní certifikaci BREEAM k novostavbě velkoobjemové skladové haly nedaleko Prahy. Požadavek na těsnost obálky stavby investor vznesl bez ohledu na certifikaci BREEAM, vědom si příznivého přínosu na provozní náklady.

certifikovaná hala
Vybíráme z našich referencí

Posouzení projektu na výrobu elektrické energie solární soustavou za účelem spotřebovávání elektrické energie v podniku a prodeje přebytků elektrické energie do distribuční soustavy, což zahrnuje posouzení klimatologických podmínek, technického zařízení, možnosti napojení na distribuční soustavu, rozpočet na realizaci a zprovoznění záměru, roční produkce a posouzení ekonomické návratnosti vložených prostředků.

FVE elitex

Vybíráme z našich publikací

dektime 2016/07

VNITŘNÍ ZATEPLENÍ
Ing. Tomáš Kupsa

Umístění tepelné izolace na vnitřní stranu obvodové konstrukce vede ke zvýšenému riziku kondenzace uvnitř konstrukce. Tepelná izolace má zpravidla nižší difuzní odpor než ostatní stavební konstrukce. Vodní pára tedy může skrze tepelnou izolaci snadno proniknout difuzí ke stavební konstrukci s vyšším difuzním odporem, kde je zároveň díky účinku tepelné izolace poměrně nízká teplota a vodní pára tedy může zkondenzovat.