Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2007
Ing. Olga Kubísková

Nejvíce tepláren na území české republiky pochází ze 70. – 80. let, kdy vznikaly hlavně z důvodu výstavby obytných sídlišť. Centrální zásobování teplem prošlo významným rozvojem, kdy se zlepšovaly technologie výroby tepla a docházelo k významnému snižování emisí a ztrát rozvody.

schéma zásobování bytových domů teplem
Vybíráme z našich referencí

Samostatně stojící „Pavilon D“ v areálu Vojenského rehabilitačního ústavu ve Slapech nad Vltavou je osazen ve svažitém terénu. Objekt má tři nadzemní podlaží. Jihozápadní část přízemí (1.NP) je částečně zapuštěna pod navazující terén. Předmětem činnosti byla jednostupňová PD sanace vlhkostních poruch suterénu, včetně výkazu výměr a kontrolního rozpočtu, a dále autorský dozor.

Pavilon D Vojenského rehabilitačního ústavu Slapy nad Vltavou
Vybíráme z našich publikací
dektime 2019/10 SKLADBY PODLAH S TEPLOVODNÍM VYTÁPĚNÍM
Ing. Lukáš Rundt
Podlaha s teplovodním vytápěním se typicky skládá z nosné, hydroizolační, tepelně izolační, zvukově izolační, montážní, roznášecí, separační a nášlapné vrstvy. V první části článku si popíšeme, co musí jednotlivé vrstvy konstrukce od té nejspodnější po tu nejvrchnější podle platných technických předpisů splňovat. V druhé části jsou prezentovány systémy pokládky teplovodního vytápění, které těmto kritériím vyhoví.